Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 14:47

Προκήρυξη για 6 προσλήψεις στην ΕΦΑ Πρέβεζας για το έργο της αποκατάστασης της πύλης Βασιλικής Β΄ Αλκίσωνος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας προκηρύσσει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου/σύμβασης 2 «Ανασκαφικές εργασίες στο πλαίσιο των εργασιών στερέωσης-αποκατάστασης της πύλης εισόδου στη Βασιλική Β (Αλκίσωνος) Νικόπολης Πρέβεζας» του έργου «SUB. 7.1.7 – Αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β΄ Αλκίσωνος στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης» για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για  μια θέση ΠΕ Αρχαιολόγων με εξειδίκευση στη Βυζαντινή, Μεταβυζαντινή Αρχαιολογία , μια θέση ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης με εμπειρία σε ψηφιδωτά – κονιάματα (ελλείψει αυτών, ΔΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ) και 4 θέσεις ΔΕ Εργατοτεχνιτών (ελλείψει αυτών εργάτες ΥΕ).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Εθνικής Αντίστασης 108-110, Τ.Κ. 48100, Πρέβεζα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 108-110, απευθύνοντάς την στην ΕΦΑ Πρέβεζας, υπόψιν κ. Κυριακής Τσαουσίδου (τηλ. επικοινωνίας: 2682089890), εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερολογιακών ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.culture.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από [29/06/2022] έως [03/07/2022] ).

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Να θυμίσουμε πως το υποέργο που θα εκτελεστεί αφορά στα εξής:

Ανασκαφική διερεύνηση - τεκμηρίωση της περιοχής όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις του υποέργου.

Με δεδομένο ότι, ήδη εντοπίστηκε προγενέστερη φάση (τοιχίο ρωμαϊκής περιόδου) σε τομή που πραγματοποιήθηκε στην πύλη, για τις ανάγκες της εκπόνησης των μελετών, η ανασκαφική έρευνα είναι απαραίτητη για την αποκάλυψη όλων των δεδομένων που αφορούν το εν λόγω οικοδόμημα. Ωστόσο η εν λόγω ανασκαφή αντιμετωπίζει επιπλέον δυσκολίες που σχετίζονται με την ύπαρξη υποστρώματος και κατά τόπους μαρμαροθετημάτων στον κυρίως ναό και του συντηρημένου από τη δεκαετία του 1970 ψηφιδωτού στον νάρθηκα.

Σε κάθε περίπτωση η πορεία της ανασκαφικής έρευνας θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα και τις εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ ενώ θα τροποποιείται ανάλογα με τις συνθήκες και τις εργασίες.

Οι εργασίες του υποέργου περιλαμβάνουν: καθαρισμό ψηφιδωτών επιφανειών, απομάκρυνση χλωρίδας κλπ., ανασκαφική έρευνα, άμεσες σωστικές επεμβάσεις στη Βασιλική Β΄, αρχαιολογική, φωτογραφική τεκμηρίωση και σχεδιαστική αποτύπωση, οργάνωση εργοταξίου.