Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 03:05

Αεροπορικό απόσπασμα η 131 ΣΜ στο Άκτιο! – Όλες οι αλλαγές στο Ν. Πρέβεζας

Τη νέα δομή των Ένοπλων δυνάμεων που προβλέπει κατάργηση ενός ορισμένου αριθμού αξιωματικών και μονάδων καθώς και καταργήσεις στρατοπέδων, παρουσίασε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πανελλαδικού Τύπου, αναφορικά με την περιοχή μας, η 131 Σμηναρχία Μάχης στο Άκτιο, υποβαθμίζεται σε αεροπορικό απόσπασμα, κάτι για το οποίο το www.atpreveza.gr είχε «κρούσει» των κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετό καιρό (διαβάστε: Υποβαθμίζεται η 131 Σμηναρχία Μάχης στο Άκτιο).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστικά καταργείται το Α' και Β' Σώμα Στρατού, ενώ μειώνεται η δομή διοίκησης κατά 45% και η δομή δυνάμεων κατά 25%.

Πρακτικά, να σημειώσουμε, πως 40-50 στρατόπεδα «εξαφανίζονται» σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά το Νομό Πρέβεζας, υπάρχουν πληροφορίες πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών για αξιοποίησή του στρατοπέδου στο Βαθύ (καύσιμα).

Παράλληλα, πρέπει να προσθέσουμε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένo πως και στο Νομό Ιωαννίνων θα γίνει «συγχώνευση» στρατοπέδων.