Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 11:33

"Υψηλός" σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας - Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Λ.Ε.Κ.

Στο 3 (υψηλή κατηγορία κινδύνου) βρίσκεται σήμερα Τετάρτη ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Νομό Πρέβεζας και από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει περιστατικά που μπορεί να προκύψουν.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με το Διοικητή της Π.Υ Πρέβεζας κ. Γκούμα μας τόνισε έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών σύμφωνα με το δείκτη επικυνδυνότητας και ήδη από το πρωί δυνάμεις της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων, μέλη της οποίας θα πραγματοποιούν περιπολίες με το ειδικό όχημα της Λ.Ε.Κ. στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής από Μονολίθι προς Κανάλι, ενώ θα επανδρωθεί και το πυροφυλάκιο Ζαλόγγου.

Να σημειώσουμε πως η σύσταση που γίνεται προς τους πολίτες είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.