Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 10:55

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του πρώην διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Γιώργου Μότσιου

Ο πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Γιώργος Μότσιος ανήρτησε την παρακάτω αποχαιρετιστήρια επιστολή:

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Αποχωρώντας από τη θέση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να επικοινωνήσω με όλες/όλους εσάς και να σας εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τη συνεργασία που είχαμε.

Στόχος μου, από την ανάληψη των καθηκόντων μου, η συλλογική προσπάθεια, η διαρκής συνεργασία, ο διάλογος, η εμπιστοσύνη, ο αμοιβαίος σεβασμός, να διαμορφώσουν το κατάλληλο περιβάλλον και να αναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της διοίκησης.

Στο σύντομο αυτό διάστημα κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες και απαιτητικές καταστάσεις. Πανδημία, καραντίνα, τηλεκπαίδευση, νέες εκπαιδευτικές δράσεις, νέοι τρόποι διδασκαλίας, νέοι τρόποι μάθησης, λειτουργία των σχολείων με αυστηρά πρωτόκολλα, τηλεργασία, τηλεδιασκέψεις. Πρώτη φορά, σε μια διετία, τόσες αναγκαστικές αλλαγές έπρεπε να εφαρμοστούν άμεσα.

Κατά τη δίχρονη θητεία μου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, η οποία αποτελεί για μένα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, αρωγοί και συμπαραστάτες μου στάθηκαν, κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, οι Συντονιστές/-στριες Εκπαιδευτικού Έργου, οι Διευθυντές/-ντριες, οι Προϊστάμενοι/-ες, οι εκπαιδευτικοί, το βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, οι συνεργάτες μου στη Διεύθυνση, τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος και το προσωπικό του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πρέβεζας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και η αμέριστη βοήθειά τους, η υποστήριξή τους, η προθυμία τους, η υπομονή και η αφοσίωση στο υπηρεσιακό τους καθήκον απέφερε το επιθυμητό. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες για τη γόνιμη συνεργασία μας οφείλω στον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, στον αντιπεριφερειάρχη, στους βουλευτές και στους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, στους αντιδημάρχους και στους προέδρους των Επιτροπών Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών καθώς και στα στελέχη και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών τους, στους Συλλόγους και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, στους δημοσιογράφους των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθειά μας, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο με κάθε τρόπο, για μια καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση στον τόπο μας προς όφελος των μαθητών μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω να αποδώσω στους μαθητές, για την υπομονή και την πειθαρχία που επέδειξαν στην εφαρμογή των μέτρων, για την αποτροπή της διασποράς του ιού της covid 19.

Συναδέλισσες, συνάδελφοι,

Στο διάβα αυτής της σύντομης διαδρομής, προσπάθησα να δώσω ό,τι μπορούσα και όσα οι συνθήκες επέτρεψαν. Εύχομαι να φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών σας.

Στον νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας εύχομαι καλή θητεία και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Γεώργιος Δ. Μότσιος