Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 11:09

Σημαντική παρέμβαση του Προέδρου του ΣΕΕΔΥΖ για το εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημόσια παρέμβαση στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” (δείτε ΕΔΩ όλο το άρθρο) του Σπύρου Γρηγοράτου, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Δημητριακών Υποπροϊόντων και Ζωοτροφών (ΣΕΕΔΥΖ), για τον κομβικό ρόλο του εμπορικού λιμένα της Πρέβεζας.

Ο κ. Γρηγοράτος αναφέρεται στο ζήτημα της διακίνησης των σιτηρών που συζητά πλέον ολόκληρος ο κόσμος και σε σχέση με το λιμάνι της Πρέβεζας τονίζει:

Το λιμάνι αυτό αποτελεί την πύλη εισόδου σογιάλευρου και ζωοτροφών για τις πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι το μοναδικό εμπορικό λιμάνι της Δυτικής Ελλάδος μετά τη δρομολόγηση του Αστακού ως κέντρου κρουαζιέρας και yachting. Υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση για την επέκταση της μαρίνας και κατάληψης του προβλήτα για πλοία κρουαζιέρας. Δεδομένου ότι τα πλοία που μεταφέρουν το σογιάλευρο (μεγέθους 30.000-40.000 τόνων) χρειάζονται ελάχιστο μήκος προβλήτα 200-220 μέτρα (από τα 250 μέτρα του μήκους του υπάρχοντος προβλήτα) είναι αυτονόητο ότι η αλλαγή χρήσης του θα αποκλείσει την κτηνοτροφία από τη μοναδική δυνατότητα να παραλαμβάνουν ζωοτροφές”.

Στο μεταξύ άπαντες είναι σε αναμονή για το πότε θα δεήσει η δημοτική αρχή να φέρει για συζήτηση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας...