Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 10:30

Έγινε της... μόδας καλοκαιριάτικα η μέθοδος “τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση” στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας

Σαν να μην έφτανε η πραξικοπηματικού τύπου νομοθετική παρέμβαση “Θεοδωρικάκου”, που ανήγαγε την οικονομική επιτροπή των Δήμων σε αποφασιστικό όργανο με καταστρατήγηση της αναλογίας ψήφου, ήρθε και η επιλογή της δημοτικής αρχής Πρέβεζας να κάνει εν μέσω θέρους μόδα τη μέθοδο της “τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση”.

Τους καλοκαιρινούς μήνες σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε με τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία πολιτικά είναι πλήρως αποστεωμένη, καθώς δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση επί των θεμάτων, κάτι που έχει καταγγελθεί από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που μετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο.

Παράλληλα η ώρα που επιλέγεται να διεξάγονται οι συνεδριάσεις οδηγούν το όργανο στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς αρκετά μέλη του Δ.Σ. εργάζονται εκείνη την ώρα και βρίσκονται στις δουλειές τους. Με τον τρόπο αυτό πρακτικά οι δια ζώσης συνεδριάσεις με απαρτία καθίστανται απαγορευτικές.

Χαρακτηριστικό των πολιτικών προβλημάτων που προκαλούνται από το όργανο στο οποίο Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, είναι ότι δημότες που είχαν προσωπικό συμφέρον σε θέματα που συζητούντανκαι  επισκέφθηκαν τη συνεδρίαση για να παραστούν και να κάνουν και παρέμβαση, βρήκαν άδειες αίθουσες.

Η πανδημία δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία και η οικονομική επιτροπή θα πρέπει σύντομα να αποκτήσει και πάλι την πολιτική της “ζωντάνια”.