Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 12:40

1700 κιλά πλαστικού απομάκρυναν από τον Αμβρακικό αλιείς της περιοχής

1700 κιλά πλαστικού απομάκρυναν από τον Αμβρακικό αλιείς της περιοχής καθόλη τη διάρκεια του έτους, στα πλαίσια του Mediterranean Cleanup που πραγματοποιεί η αστική μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση "Εναλεία".

“Οι αποστολές καθαρισμών και οι δραστηριότητες πρόληψης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους είχαν ως αποτέλεσμα τη συλλογή 1.700 κιλών θαλάσσιου πλαστικού!
Είμαστε επίσης απίστευτα ενθουσιασμένοι για τα μέλη της αλιευτικής κοινότητας της Πρέβεζας που περιόρισαν την κανονική τους δραστηριότητα για να επικεντρωθούν στη συλλογή πλαστικού από το βυθό της θάλασσας και τις ακτές. Τα απορρίμματα έχουν τοποθετηθεί στον ειδικό εξοπλισμό αποθήκευσης που διαθέτουμε για να ανακυκλωθούν και για να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία νέων προϊόντων. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για αυτή την ομάδα!” αναφέρει η Εναλεία η οποία έχει στόχο να αντιμετωπίσει δύο άμεσα σχετιζόμενα προβλήματα για το θαλάσσιο περιβάλλον, αυτό της Μείωσης των Αποθεμάτων Ψαριών και της Πλαστικής Θαλάσσιας Ρύπανσης.