Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 10:12

Τρία ξεχωριστά ευρήματα στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης στα πλαίσια της «δύναμης των τεσσάρων»

Με αφορμή τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» 2022, με τίτλο «Η Δύναμη των Μουσείων», τα τέσσερα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου - Άρτας (ΑΜΑ), Ηγουμενίτσας  (ΑΜΗ), Ιωαννίνων (ΑΜΙ) και Νικόπολης (ΑΜΝ)- , σχεδίασαν από κοινού την εκθεσιακή δράση «Η δύναμη των τεσσάρων».

Με αμοιβαία, προσωρινή ανταλλαγή ευρημάτων της συλλογής τους, επιχειρούν να αναδείξουν κοινά στοιχεία της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού γενικότερα των πόλεων της αρχαίας Ηπείρου διαχρονικά, από την κλασική έως και τη ρωμαϊκή εποχή.

Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης θα φιλοξενεί για ένα μήνα, από 12.09.2022 έως 12.10.2022, ένα πήλινο αγγείο (γαμικός λέβης) με γαμήλιες σκηνές από το ΑΜΑ, ένα χρυσό περιδέραιο από το ΑΜΗ και ένα πήλινο αρωματοδοχείο (ληκύθιο) και έναν χάλκινο καθρέφτη (κάτοπτρο) από το ΑΜΙ.

Τα αντικείμενα σχετίζονται με τον κόσμο της γυναίκας, την περιποίηση και τον στολισμό της, ιδιαίτερα κατά την προετοιμασία για την τέλεση του γάμου της.

Τα φιλοξενούμενα ευρήματα θα εκτίθενται σε ξεχωριστή προθήκη, με τον τίτλο "ΝΥΜΦΟΚΟΜΕΙΝ", στην Αίθουσα Β του ΑΜΝ, στην ενότητα που είναι αφιερωμένη στον "Καλλωπισμό - Κοσμήματα".