Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 11:54

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας για το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα

Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας (μέλος της ΟΓΕ) και τα μέλη του εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για το τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε στο ιχθυοτροφείο << ΧΟΧΛΑΣ ΑΒΕΕ>> και είχε ως αποτέλεσμα 2 εργάτες νεκρούς και 1 τραυματία ο οποίος νοσηλεύεται.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων εργατών καθώς και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία εργαζόμενο.

Το νέο τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των σακατεμένων και νεκρών εργατών. Αποδεικνύει περίτρανα πως οι αιτίες των εργατικών ατυχημάτων δεν είναι ούτε η <<κακιά η ώρα >> ούτε η << κακή μοίρα των εργατών>> αλλά η εντατικοποίηση , η δουλειά τις Κυριακές, η εκμετάλλευση, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς , με ευθύνη της εργοδοσίας , που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους.

Στην ίδια κατεύθυνση όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν συρρικνώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ με το << νόμο Χατζηδάκη>> η ήδη αποδυναμωμένη Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε << Ανεξάρτητη Αρχή >> ώστε το αστικό κράτος να αποποιείται ακόμη και την ευθύνη του.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Εμείς οι γυναίκες της βιοπάλης δεν θα επιτρέψουμε να τζογάρεται η ζωή μας , να ζούμε με την αγωνία και το φόβο αν εμείς και οι πατεράδες των παιδιών μας θα γυρίζουμε ζωντανοί στα σπίτια μας από το μεροκάματο.

Άμεσα να στηριχθούν οι οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών

Τώρα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στους τόπους δουλειάς

Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως το σώμα επιθεώρησης εργασίας.

Να εξασφαλιστεί γιατρός , νοσηλευτής καθώς και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα διασφαλίζουν από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. Να μπει τέλος στα ωράρια λάστιχο , να έχουμε όλοι δουλειά και ζωή με δικαιώματα .

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΑΣ . ΝΑ ΔΥΝΑΜΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7:30 μμ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου