Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 10:04

Πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Στάση έκανε το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή το βράδυ του Σαββάτου, 3 Σεπτέμβρη στην Πρέβεζα.

IMG 2820 1

Το φετινό σύνθημα: “ Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. “Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Νίκος Μπελογιάννης). Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα” έρχεται να απαντήσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς, γύρω από τη δουλειά, το σχολείο, τiς σπουδές, τη ζωή των νέων συνολικότερα.

IMG 2892

Στο χώρο του φεστιβάλ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή, μέσα από την οποία μπορούσε κανείς να διαπιστώσει τις αιτίες και τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή.

IMG 2848

Η πολιτική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέα του συμβουλίου περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ.

IMG 2863

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με έντεχνο τραγούδι από τον Φοίβο Σκάρπο και τον Νίκο Λίοντο. Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο Δημήτρης Μυστακίδης μαζί με τους μουσικούς του που άναψαν το κέφι με ρεμπέτικες μελωδίες και τραγούδια.

IMG 2816 1

Για άλλη μια χρονιά, η γωνιά του “Κόκκινου Αερόστατου” υποδέχτηκε τους μικρούς φίλους. Το πλούσιο πρόγραμμα κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών όπου ανάμεσα σε άλλα ξεχώρισαν η επίδειξη ρομποτικής, το τουρνουά σκάκι αλλά και οι χειροτεχνίες – κατασκευές που τα παιδιά πήραν μαζί τους για αναμνηστικά από τη φετινή συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.

Δελτίο τύπου