Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:25

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα, σήμερα έξω από το δημαρχείο Πρέβεζας

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο των σωματείων την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 19:30, στο δημαρχείο.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία της περιοχής, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 7 και μισή το απόγευμα στο δημαρχείο Πρέβεζας.

Να καταδικάσουμε όλοι μαζί το νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε στο ιχθυοτροφείο <<ΧΟΧΛΑΣ ΑΒΕΕ>> και είχε ως αποτέλεσμα 2 εργάτες νεκρούς και 1 τραυματία ο οποίος νοσηλεύεται.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων εργατών καθώς και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία εργαζόμενο.

Το εργατικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή των δύο εργατών έρχεται να προστεθεί στην πολύνεκρη λίστα που σημειώνεται καθημερινά. Όμως δε φταίει η κακή ώρα! Ακόμη περισσότερο, δεν ήταν η απροσεξία των εργατών, αλλά η εντατικοποίηση της δουλειάς, η δουλειά τις Κυριακές, η εκμετάλλευση, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας που θυσιάζει τις ανάγκες και τις ζωές μας στο βωμό της κερδοφορίας.

Πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και συνάμα το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας να εντατικοποιήσει τους έλεγχους ώστε να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα.

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δώσουμε τέλος στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό με αυτή την κατάσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με την οργανωμένη πάλη και τους αγώνες μας να να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

Άμεσα να στηριχθούν οι οικογένειες των αδικοχαμένων εργατών

Τώρα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στους τόπους δουλειάς

Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως το σώμα επιθεώρησης εργασίας.

Να εξασφαλιστεί γιατρός , νοσηλευτής καθώς και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα διασφαλίζουν από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. Να μπει τέλος στα ωράρια λάστιχο , να έχουμε όλοι δουλειά και ζωή με δικαιώματα .

 

Για την Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος Ρώσσος Πέτρος