Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2013 13:48

Οι Πρεβεζάνοι τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά

Με συγκεντρώσεις, πορείες και κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων στο Μνημείο του Σταύρου Κάππα στον Άγιο Θωμά, οι Πρεβεζάνοι πολίτες τίμησαν απεργώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, στη μνήμη των νεκρών της απεργίας του Σικάγο, όταν την 1η Μαϊου 1886 η αστυνομία της αμερικανικής πόλης πυροβόλησε κατά των ειρηνικών διαδηλωτών-απεργών.

IMG 8050

Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, συγκεντρώθηκαν μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας, το δίκτυο συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σωματείο ξυλουργών, μαγείρων, σερβιτόρων, το σωματείο δασοπυροσβεστών, το σωματείο Λιμένος Πρέβεζας, ο σύλλογος εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, το σωματείο χειριστών-βοηθών μηχανημάτων Ν. Πρέβεζας, αντιπροσωπείες της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον βουλευτή Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι. Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαϊλης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στο Μνημείο του Κάππα στον Άγιο Θωμά.

IMG 8034

Στο Φόρο συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του σωματείου οικοδόμων, μέλη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, αρκετών σωματείων, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μαθητές και άνεργοι. Πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν και εκδήλωση στο Μνημείο του Κάππα, με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών.

 

 

IMG 8041

Στο χώρο του Νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και αντιεξουσιαστές, τα οποία και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίς το πρωί μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Αγωνιστικής Παρέμβασης και του ΝΑΡ, κατέθεσαν λουλούδια στο Μνημείο του Κάππα.

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων