Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 12:03

Αιχμηρή ανακοίνωση του Α.Ο. Πρέβεζας κατά του δήμου Πρέβεζας

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση το Δ.Σ. του ΑΟ Πρέβεζας / Στίβου σχολιάζει την απόφαση του δήμου να βραβεύσει αθλητές μόνο του ενός από τους δύο συλλόγους στίβου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το ΔΣ θέτει το ερώτημα το ερώτημα γιατί εξαιρέθηκαν τα παιδιά του ΑΟ Πρέβεζας από μια διαδικασία που οφείλει να απευθύνεται ισότιμα στους δημότες της πόλης και στις οικογένειές τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με έκπληξη και χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας πραγματοποίησε βραβεύσεις των αθλητών στίβου του νομού , για τις αθλητικές τους διακρίσεις. Είναι πραγματικά σπουδαία η πρωτοβουλία αυτή για την επιβράβευση των μικρών αθλητών που καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα ,μέσα κι έξω από τα στάδια, αψηφώντας την κούραση ,τις αντιξοότητες αλλά και τις πολλαπλές υποχρεώσεις του σχολείου . Ένα βραβείο αποτελεί όχι μόνο ηθική δικαίωση για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους, αλλά και κίνητρο για τα υπόλοιπα παιδιά του νομού ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό .

Δυστυχώς όμως , ενώ στην Πρέβεζα δραστηριοποιούνται δύο σύλλογοι στίβου με πλειάδα αθλητών που έχουν διακριθεί σε αγώνες τοπικούς και πανελλήνιους, ο Δήμος δεν συμπεριέλαβε τον ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Ο αποκλεισμός αυτός, ενός από τους παλαιότερους συλλόγους της πόλης, με πολλαπλή αθλητική δράση ,δεν μπορεί να στηριχτεί σε κανένα αθλητικό κριτήριο αξιολόγησης ,σε καμιά παιδαγωγική η δημοκρατική αρχή.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα γιατί εξαιρέθηκαν τα παιδιά του ΑΟ Πρέβεζας από μια διαδικασία που οφείλει να απευθύνεται ισότιμα στους δημότες της πόλης και στις οικογένειές τους. Από πότε τα όποια προσωπικά συμφέροντα, υπερπηδούν το αίσθημα Ευθύνης και Δικαιοσύνης κυρίως απέναντι στα παιδιά .

Αν και ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του απάντηση , ο Α Ο. Πρέβεζας θα αρκεστεί προς το παρόν ,να θεωρήσει αυτή την κίνηση του Δήμου Πρέβεζας προϊόν πρόχειρου και επιπόλαιου σχεδιασμού και να περιμένει την επίσημη τοποθέτηση του Δήμου για το συμβάν.