Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 11:00

“Περιβαλλοντική βόμβα” καταγγέλλουν πάνω από 500 πολίτες του Δήμου Ζηρού για το νέο έργο ύδρευσης στην πηγή Αγίου Γεωργίου

Μεγάλες αντιδράσεις δημοτών στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου και στις όμορες κοινότητες προκαλεί το νέο έργο ύδρευσης των Νομών Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας, με προϋπολογισμό 145 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η υδροδότηση θα γίνει από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Ζηρού και το έργο θα δημοπρατηθεί (εκτιμάται μέσα στο καλοκαίρι) και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η υδρομάστευση της πηγής με αδρανή και τσιμεντοειδή υλικά στον χώρο απορροής της πηγής, επιβαρύνει και αισθητικά το περιβάλλον, ενώ γίνεται κατάχρηση και μάλιστα εξαντλητική του υδάτινου πόρου.

Για το σχεδιασμό του έργου επίσης δεν ρωτήθηκε καν η τοπική κοινωνία.

Οι κάτοικοι ζητούν επικτακτικά με επιστολή τους προς όλους τους φορείς να αναθεωρήσουν τα σχέδια υδροδότησης και να αποκαταστήσουν στην προηγούμενη κατάσταση την πηγή και τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή με αναφορά του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα.

 

Η επιστολή των κατοίκων αναφέρει:

kataggelia1

kataggelia2

kataggelia3