Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 11:29

Στα όριά του το Νοσοκομείο Πρέβεζας – Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη

Με απόφασή του στις 29/9/2022 το Νοσοκομείο Πρέβεζας προωθεί το αίτημά του για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής και ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας Παθολογικής για το οικονομικό έτος 2022 για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών από τον ηλεκτρονικό κατάλογο που τηρείται στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια). Η απόφαση αυτή προκύπτει εξ' ανάγκης, μιας και δύο από τις κομβικές κλινικές του Νοσοκομείου, η παθολογική και η χειρουργική λόγω έλλειψης προσωπικού βρίσκονται στα όριά τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας έχει ήδη πραγματοποιήσει μία γενική συνέλευση και την Πέμπτη προχωρά εκ νέου σε νέα Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή των γιατρών, καθώς η κατάσταση στη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό είναι στο... μη παρέκει.

Στο πρόγραμμα των εφημεριών του Σεπτεμβρίου (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ) αποτυπώνεται όλη η “ζοφερή” κατάσταση. “Εντέλλεσθε” σε γιατρούς για να πραγματοποιήσουν εφημερίες, “αφαίμαξη” των γιατρών των Κέντρων Υγείας, ιδιώτες με μπλοκάκι κ.α.

Την ίδια στιγμή έχει ήδη προγραμματιστεί “διαρροή” προσωπικού προς άλλα νοσοκομεία σε γιατρούς που ήδη υπηρετούν στις παραπάνω κλινικές και παράλληλα δεν είναι βέβαιο πως στους καταλόγους της ΥΠΕ θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι επικουρικοί αυτών των ειδικοτήτων.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα "εκρηκτικό κλίμα" εν' όψει της χειμερινής περιόδου.