Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Μαϊος 2013 22:23

Έχει στηθεί «φάμπρικα» με πλαστά διαβατήρια – Δύο συλλήψεις στο Άκτιο

Συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, πρόκειται πλέον για συλλήψεις... ρουτίνας για τους αστυνομικούς.

 

Ήδη το περασμένο καλοκαίρι πολύ συχνά οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο του Ακτίου, συνελάμβαναν αλλοδαπούς που είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια (βουλγαρικά, ουκρανικά, γερμανικά κ.α.). Κάποιοι επιτήδειοι έχουν στήσει «φάμπρικα», εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να «αποδράσουν» σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Το φαινόμενο να προσπαθήσουν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια, περιμένουν οι αστυνομικοί πως θα παρατηρηθεί και τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, που το αεροδρόμιο του Ακτίου έχει αρκετές πτήσεις.

Οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο με προορισμό το Ντισελντορφ της Γερμανίας επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, πλαστά διαβατήρια Πακιστανικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.