Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 14:46

Επανεκκίνηση τη Δευτέρα για το έργο των κρηπιδωμάτων στην Πρέβεζα - Μέχρι το Μάιο θα ολοκληρωθεί

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της Πρέβεζας προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αντιστήριξης και επισκευής των κρηπιδωμάτων.

Το έργο που είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2021 διεκόπη τον περασμένο Ιούνιο, όταν και παραδόθηκε προς χρήση το ένα τμήμα του, προκειμένου να μην υπάρχει όχληση κατά τη θερινή περίοδο που η επισκεψιμότητα ήταν αυξημένη.

9b050dd4761ec927fc629575c16c85d6 XL

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον ανάδοχο του έργου μας επεσήμανε πως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην επανέναρξη των εργασιών λόγω της προσέλευσης τουριστικών σκαφών στο παραλιακό μέτωπο και μέσα στον Οκτώβριο, ωστόσο ήδη προχώρησε στην "απομόνωση" ενός τμήματος του παραλιακού μετώπου, προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν ξανά και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2023, όπως προβλέπεται και από το χρονοδιάγραμμα.

Να θυμίσουμε πως οι εργασίες που προβλέπονται είναι: 

  • Αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου με τοποθέτηση σακολίθων εκ σκυροδέματος και απόφραξη των οπών που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα
  • Κατασκευή «πετάσματος» με εισπίεση αμμοτσιμέντου με την μέθοδο του «compaction grouting»
  • Πλήρωση κενών ανωδομής και διαμόρφωση επιφανείας με οπλισμένο σκυρόδεμα
  • Τοποθέτηση κυβόλιθων και τελική διαμόρφωση επιφανείας. Δημιουργία χαλαζιακού δαπέδου και διάβασης ΑΜΕΑ.
  • Τοποθέτηση καθισμάτων, πίλαρ νερού-ρεύματος και πίλαρ πυροπροστασίας.