Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 10:57

Μεγαλύτερο έλλειμμα στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το 2023 στο Δήμο Πρέβεζας – Προτείνονται αυξήσεις για τους δημότες

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας θα συνεδριάσει την Πέμπτη και θα συζητήσει μεταξύ άλλων και τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών για το 2023.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, τα οποία είχαν παραμείνει σταθερά για το 2022.

Σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας φέτος το συνολικό έλλειμμα υπολογίζεται να διαμορφωθεί στο ποσό των 176.000 ευρώ, ενώ η σχετική πρόβλεψη στην περσινή συνεδρίαση έκανε λόγο για 43.800 ευρώ.

Η υπηρεσία μάλιστα προτείνει να αναπροσαρμοσθούν οι συντελεστές των τελών σε ποσοστό 4.97 % ή να γίνει περικοπή δαπανών 4,645 % ώστε να καλυφθεί η προαναφερόμενη διαφορά των εσόδων και εξόδων για το έτος 2022 αφού ληφθεί υπ' όψιν η ανελαστικότητα των δαπανών αυτών.

Και την περσινή χρονιά η οικονομική υπηρεσία πρότεινε μικρότερη αύξηση, παρ' όλα αυτά η επιτροπή αποφάσισε να μείνουν σταθερά.

Το τέλος προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου Πρέβεζας θα παραμείνει σταθερό, ωστόσο θα πρέπει να επιβληθεί και στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου μετά την ενοποίηση της ΔΕΥΑΠ.

Για το τέλος άρδευσης, το τέλος χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών, περιπτέρων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων και το τέλος χρήσης παραλιακών εκτάσεων υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το αν αυξηθούν ή όχι, καθώς υπάρχουν μεγάλα ανείσπρακτα ποσά από παρελθόντα έτη και δεν υπάρχει πρόβλεψη πως αυτά θα εισπραχθούν από το Δήμο.

Ενδιαφέρον έχει επίσης και ο καθορισμός των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πρέβεζας, καθώς το έλλειμμα χρήσης που είχε παρατηρηθεί έχει μειωθεί κατά το 2022 και ενδεχομένως υπάρχει περιθώριο μειώσεων.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής επί των τελών θα ξεκαθαρίσει στην αυριανή συνεδρίαση.