Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 13:59

Η Πρέβεζα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (photos+video)

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εορτασμοί στην Πρέβεζα, για την εθνική επέτειο του μεγαλειώδους ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.

IMG 0812

Στις 11 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Κοσμάς Κοψάρης, εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας.

IMG 0822

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης στη μνήμη των νεκρών των εθνικών μας αγώνων, από τον Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, το βουλευτή Κ. Μπάρκα, τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, το δήμαρχο Πρέβεζας Ν. Γεωργάκο, εκπροσώπους των σωματών ασφαλείας και του στρατού, οργανισμών, συλλόγων και φορέων που μετείχαν στην εορτή.

IMG 0920

IMG 0932

IMG 1427

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση στην οδό Σπηλιάδου από τους μαθητές των σχολείων πόλης και πολιτιστικούς συλλόγους, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής "Ορφεύς", ενώ ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν από τους πολίτες οι μαθητές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "Όνειρο Ζωής".

IMG 1279

IMG 0945

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με ένα κλικ ΕΔΩ

 

Πολυμέσα