Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 12:06

Όλα δρομολογούνται βήμα-βήμα στη διαχείριση των απορριμμάτων – Αποφασίστηκε η μεταφορά του υπολείμματος της ΜΕΑ

Με απόφασή του (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρακτικό της συνεδρίασης) ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου έκανε ακόμη ένα βήμα προς την ολιστική διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, αφήνοντας πίσω πλέον τον μεγάλο “πόλεμο των σκουπιδιών” που είχε ξεσπάσει με την περιφερειακή αρχή.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη μεταφορά υπολείμματος της ΜΕΑ και την ενεργοποίηση του σχετικού άρθρου της Σύµβασης Σύµπραξης (άρθρο 24.3) για αποµάκρυνση και µεταφορά του υπολείμματος από τον ΙΦΣ (εργοστάσιο) µέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες από τον Φο∆ΣΑ για την ανάθεση της εν λόγω υπηρεσίας, ενώ εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος του Φορέα Νίκος Καλαντζής για την υπογραφή των σχετικών συµφωνητικών και εγγράφων.

Σύµφωνα µε την αρ. 23.2 της Σύµβασης Σύµπραξης ο αντισυµβαλλόµενος του ΙΦΣ, που πλέον θεωρείται για όλες τις έννοµες συνέπειες ότι είναι ο ΑΣ∆ΣΑ ∆Ε ΠΗ, αναλαµβάνει την πλήρη ευθύνη και τους σχετικούς κινδύνους για την διασφάλιση της διάθεσης του υπολείµµατος που θα οδηγείται στον Χώρο Μεταφοράς Υπολείµµατος από αυτόν και έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τον προσδιορισµό του ποσοστού των υπολειµµάτων που αντιστοιχεί σε κάθε µία από τις υποδοµές της Περιφέρειας Ηπείρου, την µεταφορά και τη διάθεση του υπολείμματος. Περαιτέρω στην αρ. 23.4 της Σύµβασης Σύµπραξης προβλέπεται ότι στην περίπτωση µη µεταφόρτωσης του υπολείμματος ο ΙΦΣ έχει το δικαίωµα και κατά την απόλυτη ελεύθερη κρίση του, να προτείνει εγγράφως στον ΑΣ∆ΣΑ ∆Ε ΠΗ έναντι ευλόγου κόστους, την µεταφορά του υπολείμματος σε Χώρο Υγειονοµικής Ταφής υπολειμμάτων και µε διαδικασίες που νοµίµως θα του υποδείξει ο ΑΣ∆ΣΑ ∆Ε ΠΗ.

Από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν απόντες μεταξύ άλλων και οι δύο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Πρέβεζας.