Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 12:29

Επιβεβαίωση του atpreveza.gr για τη ΔΕΥΑΠ – Επιπλέον 35.400 ευρώ+ΦΠΑ στον ιδιώτη για το βιολογικό της Πρέβεζας

Με μία σειρά ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) το atpreveza.gr έχει αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ), αλλά και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Πρέβεζας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. της επιχείρησης στις 17 Νοεμβρίου (δείτε ΕΔΩ) με την οριστική παραλαβή του βιολογικού του Λούρου και την ολοκλήρωση του βιολογικού της παραλιακής ζώνης, η ΔΕΥΑΠ αντιμετωπίζει πλέον ορατό το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης όλων των δομών της. Στη συνεδρίαση το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεχίσει για 3 μήνες να λειτουργεί τον βιολογικό καθαρισμό η ιδιωτική εταιρεία που ήδη το λειτουργεί (δείτε παρακάτω τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη), αντί του ποσού των 35.400 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η συνεδρίαση μάλιστα έγινε με τη μέθοδο “δια περιφοράς”, κάτι που συνάντησε αντιδράσεις, όπως μπορείτε να δείτε και στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Η ΔΕΥΑΠ πλέον έχει ήδη ξεκινήσει να ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες της, ενώ εκκρεμεί και διεθνής διαγωνισμός για 2+1 χρόνια, αναφορικά με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Η δημοτική αυτή επιχείριση βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μη βιωσιμότητας ή “ξεπουλήματος” σε ιδιώτες και καμία επικοινωνιακή στρατηγική δεν μπορεί να “χρυσώσει το χάπι” για τους δημότες.

 

Έκθεση εικόνων