Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 14:10

Ανάπτυξη Τώρα: Συνεχίζεται η κοροϊδία της δημοτικής αρχής στους κατοίκους του Ωρωπού για τον αμίαντο

Για απαξίωση των διαδικασιών του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και για κοροϊδία απέναντι στους κατοίκους του Ωρωπού κατηγορεί τη δημοτική αρχή η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”, με αφορμή τη μη συζήτηση του θέματος της απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή.

Σε σχετικό δελτίο τύπου η Ανάπτυξη Τώρα αναφέρει:

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας είχε ζητήσει από το προεδρείο αλλά και προσωπικά τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να συζητηθεί το θέμα της απομάκρυνσης των αμιαντοκατασκευών από τον Ωρωπό.

Υπήρξε τόσο από τον κ. Γεωργάκο, όσο και από τον Πρόεδρο η δέσμευση ότι θα εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη για τη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, γεγονός που δεν μπορεί να εξηγηθεί. Δυστυχώς οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή εμπαίζει την αντιπολίτευση και το θεσμικό της ρόλο, απαξιώνει τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου και παράλληλα επιτείνει το αίσθημα κοροϊδίας για το θέμα αυτό, το οποίο υπάρχει διάχυτο στην τοπική κοινωνία του Ωρωπού.

Η τακτική της δημοτικής αρχής και του κου Γεωργάκου δημιουργεί πρόβλημα και στην εμπιστοσύνη των κατοίκων προς τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Γεωργάκος αρνείται επιδεικτικά να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Μαΐου του 2018 για το ζήτημα αυτό με τη συγκρότηση διευρυμένης δημοτικής επιτροπής. Θα έπρεπε ήδη από το 2019 όταν ανέλαβε να έχει συγκροτήσει εκ νέου την επιτροπή.

Είναι επίσης ακατανόητο γιατί δεν μας παραδίδει τον φάκελο με τις ενέργειες και την αλληλογραφία με τα Υπουργεία.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεν παράτησε ποτέ την προσπάθεια να βρεθεί λύση και να υπάρξουν διεκδικήσεις για το ζήτημα του αμίαντου στον Ωρωπό. Τον Ιούλιο του 2020 με επιστολή μας προς τον Δήμαρχο και το προεδρείο είχαμε φέρει το θέμα και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τότε ο κ. Γεωργάκος έλεγε στο σώμα “Δεν μπορείτε να φανταστείτε που το έχω φτάσει το θέμα” και έταζε δήθεν χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών που δεν ήρθαν ποτέ. Έριχνε “στάχτη στα μάτια” των δημοτών και του δημοτικού συμβουλίου, ότι φέρνει αποτέλεσμα από τον πρώτο χρόνο της θητείας του, όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Φτάσαμε στον τελευταίο χρόνο της θητείας του και αποφεύγει τη συζήτηση του ζητήματος.

Τον Ιούλιο του 2020 επίσης του είχαμε επισημάνει και γραπτώς ως παράταξη πως θα πρέπει να αφαιρέσει και τις αμιαντοκατασκευές από το δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”. Ευτυχώς εκεί μας άκουσε με θετικά αποτελέσματα.

Τον Αύγουστο του 2022 του προτείναμε έναν “οδικό χάρτη”, ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης με ξεκάθαρα βήματα, για να προχωρήσουμε συντονισμένα σε εξεύρεση λύσης.

Μέχρι όμως και σήμερα συνεχίζει επιδεικτικά να αγνοεί τα προφανή.

Το θέμα πρέπει να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Γεωργάκος και η δημοτική αρχή δεν μπορούν πλέον να υπεκφεύγουν.