Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 13:30

Ουδέν νεότερο για το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Στην...αναμονή παραμένει ακόμη ο δήμος Πρέβεζας σχετικά με το θέμα της ανέγερσης νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Κίνησης Μάριου Κατσιώτη.

IMG 2047

Ο κ. Κατσιώτης, με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου (δείτε εδώ), ζήτησε να ενημερωθεί για το τι γίνεται με την ανέγερση νέου κτιρίου αλλά και με το θέμα του προαύλιου χώρου του παρόντος κτιρίου που στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο, το οποίο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

“Η ενημέρωση από τους γονείς και τα παιδιά είναι ότι έχουν αλλάξει τέσσερα aircondition και τουρτουρίζουν από το κρύο. Κι επίσης έχουμε ενημερωθεί από την Ένωση Γονέων ότι έχουν ζητήσει να γίνει αυτοτελή συζήτηση για τα ζητήματα των σχολείων, πότε το έχετε προγραμματίσει και αν δεν το έχετε προγραμματίσει ζητώ να προγραμματιστεί” ανέφερε ο κ. Κατσιώτης.

IMG 1995

Απαντώντας ο δήμαρχος Πρέβεζας για μια ακόμη φορά επανέλαβε πως περιμένει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ αναφορικά με τον αύλειο χώρο σημείωσε πως έχει βρεθεί ανάδοχος και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

“Δεν έχει κλείσει το “Τρίτσης” και είπα από την αρχή και στην ΚΕΔΕ μιλήσαμε ότι οτιδήποτε δεν καλύψει το “Τρίτσης” θα πάει μετά στο Ταμείο Ανάκαμψης. Άρα εφόσον έχουμε υποβάλλει εκεί τη μελέτη και τη χρηματοδότηση του Μουσικού Σχολείου, έχουμε δώσει και το οικόπεδο και το έχουμε παραχωρήσει και όλες τις χρήσεις γης και τις ενέργειες που θέλουν σχετικά με το ιδιοκτησιακό. Άρα εκεί περιμένουμε τη χρηματοδότηση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργάκος, με τον κ. Κατσιώτη να παρεμβαίνει επισημαίνοντας πως δεν γίνεται να περιμένουμε μήνες για να γίνει αυτό, όταν οι μαθητές κρυώνουν.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε: “Νομίζω ότι αυτό είναι θέμα διευθυντή. Δεν αφήνουμε κανένα παιδί να κρυώσει. Δεν έχουμε θέμα ούτε στο πετρέλαιο. Ακόμη και στα aircondition που βάλαμε στο Μουσικό Σχολείο όταν ήρθε ζήτημα προμήθειας σε αυτό το κομμάτι το καλύπτουμε άμεσα. Εγώ στο γραφείο μου αυτή τη στιγμή δεν έχω ότι λείπει κάτι από κάποια αίθουσα. Αν αύριο το πρωί δω και θα συνεννοηθώ ο ίδιος με τον διευθυντή, ότι υπάρχει θέμα θέρμανσης μέσα στο σχολείο αμέσως από τις σχολικές επιτροπές δίνουμε τη λύση στο θέμα αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε κανένα σχολείο να κρυώνουν τα παιδιά και έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες ως προς αυτό στα ήδη υπάρχοντα κτίρια είτε βάφοντάς τα είτε με τη χρηματοδότηση που βγάλαμε για τις επισκευές. Κι εδώ ήρθε και ο διαγωνισμός τελείωσε και υπάρχει ανάδοχος για τα σχολεία. Το δάπεδο έχει βγει και θα γίνει ο αύλειος χώρος. Δημοπρατήθηκε το έργο, βρέθηκε ανάδοχος και θα κατασκευαστεί μέσα στο 2023 στην περίοδο που δεν θα λειτουργεί το σχολείο. Είτε Πάσχα είτε το Καλοκαίρι, πάντως έχει μπει στην εργολαβία, τελείωσε. Αυτό που θέλαμε τόσα χρόνια το πετύχαμε με ίδια έσοδα για τα σχολεία ή με τη ΣΑΤΑ των σχολείων”.