Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 17:58

Η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν το “λουκέτο” στο Νοσοκομείο Πρέβεζας – Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους (pics)

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, μετά την έγκριση μετακίνησης χειρουργού από την 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) από το ΓΝ Πρέβεζας σε νοσοκομείο στα Ιωάννινα, γεγονός που κατέστησε ανενεργή και αδύναμη να καλύψει εφημεριακές ανάγκες την χειρουργική κλινική του ιδρύματος.

IMG 0496

Μπορεί μετά τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Σύλλογος Εργαζομένων να ανακλήθηκε η μετακίνηση, όπως όμως καταδείχθηκε στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι σήμερα, Πέμπτη, μαζί με εκπροσώπους σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων, αλλά και πολίτες στο χώρο του Νοσοκομείου και την παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ιδρύματος, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά στο άμεσο μέλλον υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

IMG 0500

Κάνοντας μία τοποθέτηση στην κινητοποίηση στο χώρο του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Κύρλας, παρουσίασε μία ζοφερή κατάσταση αναφορικά με τη στελέχωση σε πολλές και κρίσιμες κλινικές του ΓΝ Πρέβεζας, αναφέροντας ότι αφήνουν τη μοναδική δευτεροβάθμια δομή του Nομού με 1 oρθοπεδικό, 2 γυναικολόγους,  κανέναν πνευμονολόγο, κανέναν γαστρεντερολόγο με ελάχιστο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. “Προφανώς και υπάρχει σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ και είναι πλέον ορατό και στον πιο δύσπιστο πολίτη”, είπε ο κ. Κύρλας.

Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Σκανδάλη, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι τα “ψέμματα τελείωσαν” και πρέπει να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για να κρατηθεί όρθιο το Νοσοκομείο.

IMG 0510

“Η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν το “λουκέτο” στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”, τόνισε ο κ. Κύρλας χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη χειρουργική κλινική η μετακίνηση μπορεί να ανακλήθηκε, ωστόσο οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι το πρόβλημα δε λύθηκε, καθώς αν υπάρξει παραίτηση ιατρού τα πράγματα θα είναι και πάλι στο απροχώρητο και προέβλεψαν πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Ο διοικητής μάλιστα κατηγορήθηκε -σ.σ. το αρνήθηκε- για κακή διαχείριση του προσωπικού, με αποτέλεσμα στην κλινική τα προβλήματα να διογκώνονται.

IMG 0514

Ο κ. Σκανδάλης από την πλευρά του είπε πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχονται όσο το δυνατόν υψηλότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, ωστόσο οι προσλήψεις δεν γίνονται εύκολα.

Εν κατακλείδι η περίπτωση της χειρουργικής απλά ανέδειξε την οριακή κατάσταση βασικών κλινικών ενός Νοσοκομείου, το οποίο κρατούν όρθιο με νύχια και με δόντια οι εργαζόμενοι με το φιλότιμό τους και την υπερεντατική εργασία τους. Υπάρχουν γιατροί όπως οι αναισθησιολόγοι κ.α. που εφημερεύουν με “εντέλλεσθε” 10 και 11 ημέρες το μήνα, ενώ υπάρχουν κλινικές που δεν εφημερεύουν 30 ημέρες το μήνα.

Τα προβλήματα δεν μπορούν να κρυφθούν πλέον κάτω από το χαλάκι, ούτε υπάρχουν πολιτικές δικαιολογίες, για Κυβέρνηση, βουλευτές του Νομού, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και διοίκηση. Απαιτούνται άμεσες λύσεις, ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων για να αντιδράσουν και να συσπειρώσουν την πρεβεζάνικη κοινωνία.

 

Έκθεση εικόνων