Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 02:50

Ανήσυχοι οι αλιείς για τη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Καστροσυκιάς

Την έντονη ανησυχία τους για κατασκευαστικές αστοχίες οι οποίες, όπως επισημαίνουν δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Καστροσυκιάς, καταθέτουν προς κάθε αρμόδια αρχή πολίτες και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων του Δήμου Πρέβεζας.

Όπως τονίζουν, στην Καστροσυκιά υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες αλλά και από ερασιτέχνες αλιείς.

Όμως συχνά , ενδεχομένως λόγω προβλημάτων στην κατασκευή του, το αλιευτικό αυτό καταφύγιο μπαζώνεται από φερτά υλικά στο στόμιό του με αποτέλεσμα να αποκλείεται η χρήση του.

Το ίδιο συνέβη και κατά την διάρκεια του φετεινού χειμώνα με αποτέλεσμα μέσα σε αυτό να έχουν εγκλωβιστεί αρκετά σκάφη των οποίων η μετακίνηση είναι αδύνατη ενώ σε περίπτωση ανάγκης δεν είναι δυνατή η χρήση του από σκάφη που αλιεύουν στην περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με τους αλιείς τα ελάχιστα σκάφη που δεν εγκλωβίστηκαν εντός καταφυγίου, αναγκάζονται να δένουν στην περιοχή εκτός καταφυγίου αναγκάζονται να δένουν στην θαλάσσια περιοχή εκτός καταφυγίου κάτι το οποίο όμως είναι μεγάλο ρίσκο για τους αλιείς διότι ως γνωστόν η θαλάσσια περιοχή της Καστροσυκιάς είναι ανοικτό πέλαγος με μεγάλες φουρτούνες.

Εκτός από αυτή την παράμετρο όμως προκύπτει και θέμα δημόσιας υγείας από τα στάσιμα ύδατα που έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του καταφυγίου με αποτέλεσμα να εκλύεται έντονη δυσοσμία που αυξάνεται λόγω την ανόδου της θερμοκρασίας.

Οι αλιείς και οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι ενόψει της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα θα ενταθεί περισσότερο με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τουρισμο.

Οι ίδιοι προτείνουν ως μέσο για την αποκατάσταση του προβλήματος την χρήση των μηχανημάτων του υπό κατασκευή αλιευτικου καταφυγίου του Παντοκράτορα, υπενθυμίζοντας ότι κατά των ίδιο τρόπο αποκαταστάθηκε και το αλιευτικό καταφύγιο της Λυγιάς.

Καταλήγοντας καλούν κάθε αρμόδιο φορέα να ενεργήσει με σκοπό την άμεση αποκατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου ώστε να μην υπάρξουν άλλες δυσάρεστες επιπτώσεις για την περιοχή.