Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 16:25

Κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις – Δεν υπάρχει απεργία - Συνεδριάζει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Αρχίζουν αύριο, Παρασκευή, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας οι πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν τελικά ότι δεν θα προκηρυχθεί απεργία την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών. Σήμερα συνεδριάζει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας για τις νέες εξελίξεις.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κάλεσε χθες στη Γ.Σ. Προέδρων, τους Προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών Ενώσεων (ΕΛΜΕ), να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του αν υπάρχουν οι όροι για να γίνει απεργία, την ώρα που οι εκπρόσωποι των Ενώσεων (μεταξύ αυτών και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Αποστόλης Κατσανάκης), μετέφεραν ένα συντριπτικό ΝΑΙ των καθηγητών για απεργία.

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, έλαβε 18 υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 εκπρόσωποι ψήφισαν λευκό, καθώς αιφνιδιάστηκαν από τη συγκεκριμένη τροπή των πραγμάτων.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η ΟΛΜΕ έκρινε ότι δεν υπήρχαν οι όροι να γίνει απεργία.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις νέες εξελίξεις, αλλά και τις αντιδράσεις στο «μέτωπο» της Παιδείας, τις επόμενες ώρες στο www.atpreveza.gr