Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 12:41

Αυτά είναι τα ιρλανδικά funds που διεκδικούν μέσω πλειστηριασμών 22 κατοικίες στο Νομό Πρέβεζας μέσα στο 2023 – Επιχειρηματικοί “κολοσσοί” πίσω τους...

Συνολικά 22 είναι μέχρι στιγμής οι κατοικίες (σ.σ. θα πλειστηριαστούν ακόμη δεκάδες αποθήκες, επαγγελματικοί χώροι, οικόπεδα κ.α.) στο Νομό Πρέβεζας που θα πλειστηριαστούν και εμφανίζονται στην πλατφόρμα e-auction μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι 15 αφορούν το Δήμο Πρέβεζας, οι 4 το Δήμο Ζηρού και οι 3 το Δήμο Πάργας.

Στο 96% των περιπτώσεων επισπεύδοντες είναι μέσω ελληνικών εταιρειών, funds με έδρα το Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Οι ελληνικοί “servicers”-συνεργάτες των funds μάλιστα αποτελούνται από παλιά στελέχη του τραπεζικού κλάδου, οικονομολόγους-καθηγητές πανεπιστημίου κ.α., ορισμένοι εξ' αυτών μάλιστα με εμπλοκή και σε περιπτώσεις που ασχολήθηκαν και οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, όπως π.χ. η περίπτωση της Siemens.

Στο Νομό Πρέβεζας στους πλειστηριασμούς “πρωταγωνιστούν” οι παρακάτω εταιρείες:

 

  • FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, με έδρα την οδό Fenian, 2ος όροφος Palmerston House, στο Δουβλίνο. Το συγκεκριμένο fund εμφανίζει ως εκπρόσωπο ένα από τα “κεφάλια” της εταιρείας Cafico International, με γραφεία σε Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Αγγλία και η οποία υποστηρίζει ότι παρέχει οικονομικές υπηρεσίες και μετακινεί κεφάλαια ύψους 40 δισ. Δολαρίων.

 

 

  • GALAXY II FUNDING DESIGNATED ACTIVITY COMPANY
  • COSMOS SECURITISATION DESIGNATED ACTIVITY COMPANY
  • ORION X SECURITISATION DESIGNATED ACTIVITY COMPANY.

Και τα τρία funds, έχουν κοινή έδρα στα Victoria Buildings 1-2, στην οδό Haddington στο Δουβλίνο.

Εμφανίζονται να έχουν σχέσεις με εταιρεία-κολοσσό της βιομηχανίας του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ.

 

  • Sunrise I NPL Finance Designated Activity Company
  • CAIRO No. 2 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY
  • VEGA III NPL FINANCE DAC

Και τα τρία funds έχουν κοινή έδρα στο κτίριο George’s Dock 3, στον τέταρτο όροφο στο Δουβλίνο την πρωτεύουσας της Ιρλανδίας. Φαίνεται να έχουν στενή συνεργασία με τον όμιλο Intertrust Group, που έχει γραφεία στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

 

Αποτελεί τραγική ειρωνεία των ημερών που ζούμε ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός ασχολείται με κατοικίες στο Νομό Πρέβεζας, ωστόσο τα “κόκκινα δάνεια” αποδεικνύονται... χρυσά για ορισμένους.