Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 19:18

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: "Οι ζωές μας δεν μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους-οφέλους. Απεργούμε την Πέμπτη 16/3"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας:

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

   Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Μάρτη,οι συγκινητικές εκδηλώσεις εργαζομένων,λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη,αποτελούν ελπιδοφόρο στοιχείο και έστειλαν την  προπαγάνδα περί ανθρώπινου λάθους της ΝΔ στα σκουπίδια.Δε πέρασε το σιωπητήριο που προσπάθησαν να επιβάλλουν,δεν πέρασαν οι προβοκάτσιες και η καταστολή,δεν εισακούστηκαν απόψεις ότι δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών που πρόεβαλλαν τα άλλα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κ.α.Έπεσε στο κένο η απεργοσπαστική τακτική των ξεπουλημένων και θλιβερών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ-Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

   Μπήκε στο στόχαστρο η διαχρονικά εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που και στον τομέα των Μεταφορών υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.Πολιτική που βάζει αυτά τα κέρδη πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες μας,τα βάζει στο ζύγι κόστους-οφέλους και έχει μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε κρεματόρια όπου τηρούνται κατά γράμμα, όπως φάνηκε και μέσα στην πανδημία,τα πρωτόκολλα κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών.

   Σχεδόν καθημερινά μετράμε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους σε super/market,αποθήκες τροφίμων,εμπορικά καταστήματα,,εργοστάσια κ.α..Δεν ξεχνάμε το εργοδοτικό έγκλημα στο ιχθυοτροφείο στη Χόχλα με το δύο νεκρούς συναδέλφους μας,δε ξεχνάμε το θάνατο συναδέλφου μας οικοδόμου που έπεσε από οικοδομή 12 μέτρων στο Σταυροχώρι Καναλακίου.Η μεγαλοεργοδοσία αδυνατίζει τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας γιατί τα θεωρεί κόστος με αποτέλεσμα αυτή τη τραγική κατάσταση στους χώρους δουλειάς.

  Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα!Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή. Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

  Ένοχες είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ για απελευθέρωση της αγοράς και των Μεταφορών,για ιδιωτικοποιήσεις (ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 σε Ιταλική εταιρεία) που οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα.Και φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.Για το 2021 καταγράφηκαν σε όλα τα κράτη μέλη της περίπου 1400 σιδηροδρομικά ατυχήματα με συνολικά 636 νεκρούς και 513 τραυματίες.

   Τα κέρδη είναι η αιτία για τις εκατόμβες νεκρών στο Μάτι,για τις τεράστιες καταστροφές στην Εύβοια, για το πολύνεκρο έγκλημα με τους μαθητές στα Τέμπη, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία.Τα κέρδη είναι η αιτία για την υποβάθμιση και υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος Υγείας, για το ότι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματά τους σε ακατάλληλες αίθουσες,χωρίς θέρμανση.Τα κέρδη είναι η αιτία για τις απολύσεις εργατών όπως π.χ. στο εργοστάσιο της FOPPEN,για τις 2μηνες-3μηνες συμβάσεις εργασίας,για τα ωράρια και τη ζωή λάστιχο.

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί.Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή.

   Απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης,να αποδοθούν άμεσα όλες οι κρατικές-κυβερνητικές-εργοδοτικές ευθύνες.Δε θα συνεχίσουμε να μετράμε νέα θύματαστο παλίσιο πουκοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματά μας.Για να δικαιωθούν οι νεκροί,γιατί οι ζωές μας έχουν αξία.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για ΣΣΕ και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα αντιπυρικής,αντιπλυμμηρικής,αντισεισμικής προστασίας.
  • Ενίσχυση σε υποδομές και εξοπιλσμό,προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία.