Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 09:21

Ανακοίνωση σωματείων για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

 

Κάτω η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης
και η συναίνεση της ευρωμνημονιακής αντιπολίτευσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η οργή μας ξεχειλίζει! Όσο οι ζωές και η ασφάλεια μας λογαριάζονται με την λογική του κόστους και του κέρδους δεν θα σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς. Μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη αλλά και τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται με την ελπιδοφόρα συμμετοχή της νεολαίας σε όλη τη χώρα η ΓΣΕΕ του αστικοποιημένου συνδικαλισμού αναγκάστηκε να προκηρύξει απεργία. Μετά την επιτυχημένη απεργία στις 9/11/22 το σιωπητήριο που επέβαλαν τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα έγινε σμπαράλια από την οργή και την αγανάκτηση που βγήκε στο δρόμο με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Δε θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα αλλά ούτε και στη πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν κάθε δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.
Τα σωματεία μας καλούν τη Πέμπτη στις 16 Μάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ με προσυγκέντρωση στις 10 πμ στην εφορία.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ
Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
ΕΕ και κυβερνήσεις μας οδηγούν συνειδητά σε καταστροφή για τα κέρδη τους αλλά και τον πόλεμό τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Πραγματικές αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας για ζωή με αξιοπρέπεια. Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ. .
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.
Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο με μαζικές προσλήψεις.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Mέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς σε σχολεία και άλλες δημόσιες υποδομές.
Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 6ωρο 5νθήμερο 30ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή.
Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του.
Απειθαρχία στη «δημοσιονομική σταθερότητα-προσαρμογή» που μας επιβάλλει η ΕΕ. Όχι στην αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών – Ειρήνη και Φιλία των Λαών! Απεμπλοκή τώρα από το πόλεμο.

 

Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας
Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών Β/Δ Ελλάδας- επιτροπή Πρέβεζας
Σύλλογος εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων