Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 13:48

“Οι ζωές μας μετράνε, ποτέ ξανά!” - Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας

Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας με κεντρικό σύνθημα “Οι ζωές μας μετράνε, ποτέ ξανά!”.

M79A6980

Στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πρέβεζας ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από το Σωματείο χειριστών, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, τις καθαρίστριες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, το Σωματείο εργαζομένων ΕΤΕ Πρέβεζας, το Σωματείο Λιμένος, το Σωματείο εργαζομένων ΕΛΤΑ, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας, την Ένωση Συμβασιούχων Πυροσβεστών, το Σωματείο κουρέων-κομμωτών Ν. Πρέβεζας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

M79A6976

“Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή μας για αυτό που συνέβη στα Τέμπη” ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος υπογραμμίζοντας πως κεντρικό αίτημα της απεργιακής κινητοποίησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους εμπλέκονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

M79A6987

“Να ληφθούν μέτρα για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν από τυχόν καθυστερήσεις , αδιαφάνεια, συγκάλυψη και μετάθεση ευθυνών. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών. Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Μέσα σε αυτούς και οι δικοί μας νεκροί εργαζόμενοι από το δυστύχημα στο εργοστάσιο ιχθυοκαλλιέργειας στη Χόχλα. Πρέπει άμεσα να απαντηθούν τρία βασικά ερωτήματα. Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δε θα συμβεί ποτέ ξανά;” τόνισε ο κ. Δημόπουλος σημειώνοντας πως τα βασικά αιτήματα είναι:

1. ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
4. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
5. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
7. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
8. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ