Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 11:50

Προχωρά με γρήγορο ρυθμό το έργο της νέας εισόδου της Πρέβεζας – Περνάει από ΚΑΣ η απαλλοτρίωση αγροτεμαχίων στην Αρχαία Νικόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 14.00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και στην ημερήσια διάταξη είναι το θέμα:

“Έγκριση ή μη απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς έξι (6) αγροτεμαχίων στην περιοχή του αρχαίου Θεάτρου και της Βόρειας Νεκρόπολης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης, Τ.Κ. Νικόπολης, Δ.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου”.

Το έργο «Παράκαμψης Νικόπολης- Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου», το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.252.000 ευρώ προχωρά με γρήγορο ρυθμό και θα δημιουργήσει ουσιαστικά και τη νέα είσοδο της πόλης της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη θα αλλάξει ολοκληρωτικά η είσοδος της πόλης της Πρέβεζας αφού στόχος είναι η κατάργηση της οδού που διχοτομεί τον αρχαιολογικό χώρο, η αποκατάστασή της με αποξήλωση της ασφάλτου και η διάστρωσή της με κατάλληλο υλικό.