Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 13:07

Στον “αυτόματο πιλότο” ο βιολογικός του Λούρου – Καταγγελία για το πού πηγαίνει η λυματολάσπη...

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα για την περιοχή του Λούρου, αλλά και συνολικά για το Δήμο Πρέβεζας έθεσε ο Πρόεδρος της ΤΚ Λούρου Σπύρος Γκούρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Ο κ. Γκούρας είπε πως η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στο Λούρο, ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, λειτουργεί στον “αυτόματο πιλότο” με τον ίδιο και ορισμένους στο χωριό να εκτελούν προσωπική εργασία, καθώς δεν βλέπουν κανέναν εκεί. Ζήτησε μάλιστα να πηγαίνει κάποιος ειδικός από το Δήμο και να ελέγχει τι γίνεται και να μην μείνει ασυντήρητο το έργο.

Η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ και προσωρινή γενική διευθύντρια Β. Ηλιοπούλου αντέτεινε ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Λούρου δεν έχει προσωπικό και δε λειτουργεί, καθώς δεν παράγεται λυματολάσπη, ενώ θα κληθεί να δεχθεί και τα λύματα του Θεσπρωτικού. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, υποστήριξε ότι λειτουργεί κανονικά και ότι χρειάζεται τρία άτομα για να μην έχει κανέναν θέμα, με το μέλος του Δ.Σ. Παύλο Σαραμπασίνα να εκφράζει την εξής απορία με τη μορφή καταγγελίας: “Αν παράγει λυματολάσπη, τότε ποιος τη μεταφέρει και πού μεταφέρεται...;”. Απάντηση δεν πήρε από τον κ. Γεωργάκο...

 

Λογαριασμοί σε κούτες...

 

Ο κ. Γκούρας επισήμανε ακόμη ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΠ έχουν φτάσει στο Λούρο και βρίσκονται στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου σε κούτες, θέτοντας το θέμα ποιος θα είναι αυτός που θα τους μοιράσει, ενώ ζήτησε να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν να πληρώνουν οι κάτοικοι και στο πρώην Δημαρχείο, καθώς υπάρχει η υποδομή. Πρόσθεσε επίσης ότι επειδή είναι δεδομένο πως αρκετοί δε θα προλάβουν έγκαιρα να πληρώσουν, καλό θα ήταν να μην υπάρξουν προσαυξήσεις.

Η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ Ευδ. Μπεϊντάρη τόνισε πως είναι θέμα τεχνικής φύσης το αν θα υπάρχει η δυνατότητα για πληρωμή στο πρώην Δημαρχείο Λούρου και τόνισε πως είναι σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Λούρου Νίκο Παγγέ για να μπορέσει να βρεθεί μία καλύτερη λύση. Ενδεχομένως να ακολουθηθεί και η διαδικασία του ταχυδρομείου, όπως έγινε και στη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου, που οι λογαριασμοί παραδόθηκαν κανονικά.