Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 11:26

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την κρατική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ν. Πρέβεζας από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2021

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου η Κοινή Υπουργική απόφαση τριών Υπουργών με θέμα: “Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα της 11ης έως 13ης Δεκεμβρίου 2021 σε περιοχές των Δήμων Ζηρού, Πάργας και Πρέβεζας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου”, η οποία δρομολογεί ουσιαστικά τις διαδικασίες για την κρατική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πρόκειται για μία κακοκαιρία που δημιούργησε μεγάλες καταστροφές σε πολλές τοπικές κοινότητες των Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του κατολισθητικού φαινομένου στις Εκκλησιές Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ).

IMG 8375

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα, στις περιοχές που οριοθετούνται με την συγκεκριμένη απόφαση, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.).