Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 12:11

“Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού” - Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην είσοδο του κτιρίου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

M79A7918a

Εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και το Σωματείο Οδηγών διαμαρτυρήθηκαν, υπογραμμίζοντας πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και απαίτησαν την απόσυρση του νόμου, καμία ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και δημόσιο ενιαίο φορέα διαχείρισης αποβλήτων, χωρίς κόστος για το λαό.

"Είναι τόσο «συγκλονισμένοι» από το έγκλημα στα Τέμπη, που μετά τις υποκριτικές δακρύβρεχτες συγνώμες και τα κροκοδείλια δάκρυα, συνεχίζουν την ίδια εγκληματική πολιτική σε ευθυγράμμιση του νομοθετικού πλαισίου της χώρα με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, που έχει στόχο την εμπορευματοποίηση υποδομών, χρήσης, και εργασιών συντήρησης των δημόσιων αγαθών. Με μοναδικό κριτήριο και εδώ το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, μεταφέρουν στο λαό το υψηλό κόστος για να έχουν υπερκέρδη οι λίγοι, θα περιορίσει την πρόσβαση στα βασικά αγαθά όπως το νερό, θα αφαιρέσει περιουσία και αποφάσεις από τους δήμους και θα απομακρύνει το στόχο για μια οικολογική διαχείριση” ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, καλώντας τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και μαζί με το λαό, με τον αγώνα να μην επιτρέψουν αυτό το νέο έγκλημα.