Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 22:58

Υπεγράφη η σύμβαση για τη «Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα»

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ» κ .Παναγιώτη Ρεμπή η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα» προϋπολογισμού 1.148.603 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Το  έργο χωροθετείται περιμετρικά και εξωτερικά των τειχών του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ενώ περιλαμβάνει τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την ανατολική πύλη του Κάστρου, καθώς και διαμόρφωση του χώρου δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια, θυμάρι και λεβάντα). Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED με ιστούς παραδοσιακού τύπου, ενώ σε θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί και ράμπα όδευσης τυφλών.