Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 23:08

Με επιτυχία η ημερίδα του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής με θέμα "Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας - Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη"

Την Τρίτη 04/04/23 πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πρέβεζα) εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: Οι «Επιπτώσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και των Νέων Τεχνολογιών στο Λογιστικό & Ελεγκτικό Επάγγελμα : Επιθεώρηση Εργασίας -Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.

Προσκεκλημένος ήταν ο κος Μπαρτζόπουλος Παναγιώτης, Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας – Λευκάδας και συντονιστής ο Χύτης Βαγγέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος και Δ/ντης του Εργαστηρίου. Παρουσιάστηκαν οι αρμοδιότητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας (μετεξέλιξη του Σ.ΕΠ.Ε.), με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (ωράριο, υπερωρίες, υγεία και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας).

Ακολούθησε επίδειξη της ψηφιακής πλατφόρμας «Εργάνη» και εφαρμογών όπως η Ψηφιακή Κάρτας Εργασίας.

Τέλος συζητήθηκαν και διατυπώθηκαν προτάσεις για τον καλύτερο εντοπισμό και την καταγραφή της αδήλωτης εργασίας. https://www.ela.europa.eu/el/declared-work-game