Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 14:23

Ο Δήμος Πρέβεζας πληρώνει τη ΔΕΠΑΝ για να πληρώνει αναδόχους για έργα του Δήμου...

Το www.atpreveza.gr έχει αναφερθεί με πλειάδα ρεπορτάζ του για τα παράδοξα που συμβαίνουν στη συνεργασία της ΑΜΚΕ “Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη” με τη δημοτική αρχή Πρέβεζας, ωστόσο ακόμη ένα από τα παράδοξα είναι η “διαδρομή των πληρωμών” σε ό,τι έχει να κάνει με το έργο “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Πρέβεζας”.

Στις 23/1/2023 (δείτε ΕΔΩ) είχαμε αναφερθεί στην εταιρεία από το Βόλο που επέλεξε η ΔΕΠΑΝ για να αναλάβει την υπηρεσία με τίτλο «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Διεκπεραίωση Φακέλου ΑΚΕ» για το Open Mall Πρέβεζας. Η ΔΕΠΑΝ υπέγραψε με τη συγκεκριμένη εταιρεία σύμβαση στις 7/1/2023, στην οποία προβλέπεται ότι για το ένα παραδοτέο θα λάβει το ποσό των 11.160 ευρώ.

Στις 13/4/2023 ο Δήμος Πρέβεζας εκδίδει χρηματικό ένταλμα πληρωμής για το ποσό αυτό με αποδέκτη τη ΔΕΠΑΝ, η οποία με τη σειρά της μετά θα αναλάβει να μεταφέρει τα χρήματα αυτά στο λογαριασμό του επαγγελματία.

Αξίζει προσοχής, καθώς δημιουργεί πολιτικό ζήτημα η διαδικασία που ακολουθείται:

  1. Μία ΑΜΚΕ επιλέγει έναν επαγγελματία για λογαριασμό του Δήμου Πρέβεζας, έπειτα από μεταξύ των δύο μερών προγραμματική σύμβαση.

  2. Η ΑΜΚΕ και ο επαγγελματίας συνάπτουν μεταξύ τους σύμβαση.

  3. Ο Δήμος Πρέβεζας πληρώνει για μία υπηρεσία τον “μεσάζοντα” και όχι απευθείας τον επαγγελματία με χρήματα από τον λογαριασμό του. Έναν επαγγελματία μάλιστα τον οποίο ούτε καν έχει επιλέξει!

Με λίγα λόγια ο Δήμος “διώχνει” από πάνω του την αρμοδιότητα να επιλέξει ο ίδιος ανάδοχο για υπηρεσία που τον ενδιαφέρει και παράλληλα “διώχνει” από πάνω του την ευθύνη και την αρμοδιότητα να πληρώσει απευθείας τον ανάδοχο.

Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται νόμιμα, αλλά σίγουρα παρακάμπτει πολλές από τις διαδικασίες που διέπουν τον τρόπο που λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση.