Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 10:02

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: "Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας 1η Μάη"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας:

Όλες και όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Δευτέρας 1η Μάη,στις 10:00 π.μ στα ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ και στη κατάθεση στεφάνων στις 12.00πμ στο Μνημείο του Κάππα (Άγιος Θωμάς).

Συμμετέχουμε στη μουσική συναυλία την Κυριακή 30 Απρίλη στις 8μμ,στην Πλατεία Ανδρούτσου.

Τιμάμε αγωνιστικά τους ήρωες-εργάτες του Σικάγο, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Πιο πολλοί, πιο δυνατοί βάζουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε ανυποχώρητα για την ικανοποίηση τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς μας, προγράμματα και ωράρια εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα υγείας και ασφάλειας στα καταστήματα και τις αποθήκες, κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Αυτό το δρόμο φωτίζει η 1η ΜΑΗ. Το δρόμο του αγώνα!

Αυτόν που βαδίσαμε εκατομμύρια λαού από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα το Μάρτιο, στις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτόν που ακολουθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρες παραλύοντας την παραγωγή σε Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία. Αγώνες ελπιδοφόροι που συγκλονίζουν ολόκληρη την Ευρώπη.Είναι αγώνες που επιβεβαιώνουν ότι η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. δεν γνωρίζει σύνορα. Είναι ίδια όπως και στη χώρα μας,πολιτική που ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα  ο λαός μας να πληρώνει με μεγάλες θυσίες την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων.

Με μισθούς και δικαιώματα τσακισμένα, με φτώχεια, ένταση της  εκμετάλλευσης, εκατομμύρια νεκρούς από φυσικές καταστροφές, από πανδημίες αλλά και από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Δεν θα αφήσουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Λέμε όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Να πάρουν πίσω  τους νόμους  της  7ήμερης,  24ωρης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, της ευελιξίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, των σπαστών ωραρίων. Τους νόμους που μας καθιστούν όμηρους των εργοδοτών, στερώντας μας κάθε δυνατότητα προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού, ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης. Στους γονείς  στερούν το δικαίωμα να δούμε και να φροντίσουμε τα παιδιά μας.

Δεν θα αφήσουμε την εργοδοτική ασυδοσία να μας τσακίζει φτάνοντας στο σημείο να τραμπουκίζουν εργαζόμενες που τολμάνε να ζητήσουν το ρεπό τους, που δεν δέχονται να υπογράψουν άδειες που δεν έχουν πάρει, που ζητάνε να πληρωθούν.Να τις τιμωρούν με απόλυση ή μετακίνηση γιατί εγκυμονούν.Να στέλνουν συναδέλφους στον τάφο γιατί θεωρούνται περιττό κόστος τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Δεν πάει άλλο!  Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσουμε την οργάνωση μας σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο. Όλοι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας  να διεκδικήσουμε :

  • ●       Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού
  • ●       Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • ●       7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο εργασίας και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • ●       Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • ●       Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.