Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 11:40

Ληστές στην Πάργα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα και τη σύζυγό του

Στιγμές τρόμου έζησε το βράδυ της Τρίτης (11μ.μ.), ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ανθούσα της Πάργας. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους, αφού έκλεισαν το μίνι μάρκετ που διατηρούν, δέχτηκαν επίθεση από δύο άγνωστα άτομα με σκοπό την ληστεία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δύο άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στο ζευγάρι έξω από τα σπίτι τους γνωρίζοντας προφανώς ότι είχαν τα χρήματα από τις εισπράξεις του καταστήματός τους.

Οι κουκουλοφόροι κακοποιοί δεν πτοήθηκαν ούτε από το γεγονός ότι ο 70χρονος άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ακινητοποιώντας τον ίδιο και την 68χρονη σύζυγό του, τους οδήγησαν μέσα στο σπίτι και τους κακοποίησαν, μαχαίρωσαν τον άνδρα με το μαχαίρι που κρατούσαν στο χέρι και τον χτύπησαν με τη λαβή του μαχαιριού και στο κεφάλι.

Πριν φύγουν πήραν μαζί τους χρυσαφικά, χρήματα και βιβλιάρια καταθέσεων που είχαν οι δυο ηλικιωμενοι, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους και αβοήθητους.

Οι ίδιοι κατάφεραν να φωνάξουν κάποιους γείτονες οι οποίοι τους οδήγησαν κατ'αρχήν στο κέντρο Υγείας της Πάργας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους.

Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα της Πάργας ενώ οι κάτοικοι της Ανθούσας είναι ανάστατοι δεδομένου ότι για πρώτη φορά στην περιοχή τους συμβαίνει ένα περιστατικό τόσο άγριο και μάλιστα σε κατοικία η οποια βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.