Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 11:53

Μετά την Καμαρίνα νέα επένδυση ΑΠΕ σε Λούρο-Λάκκα Σούλι – Ποια η εταιρεία που σχεδιάζει ένα αιολικό πάρκο 120MW

Πριν από λίγες ημέρες το atpreveza.gr είχε αναφερθεί στην “επιθετική επένδυση” ΑΠΕ που σχεδιάζεται στην Καμαρίνα της δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), παρ' όλα αυτά φαίνεται πως η συγκεκριμένη δεν είναι η μοναδική επέμβαση τέτοιου είδους στο Νομό Πρέβεζας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοίνωσή της στις 4 Μαΐου καλεί τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας), να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές, στο πλαίσιο της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Α.Σ.Π.Η.Ε. (Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ‘ΟΡΗ ΣΟΥΛΙΟΥ’ – ‘ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΑ ΟΡΗ’ (ΠΕΛΕΚΗΤΟΝ) – ‘ΚΑΚΟΥΡΙ’, ισχύος 117,6 MW & των συνοδών υποστηρικτικών του έργων, Δ.Ε. Λάκκας Σουλίου, Δήμου Δωδώνης ,Π.Ε. Ιωαννίνων – Δ.Ε. Σουλίου, Δήμου Σουλίου , Π.Ε. Θεσπρωτίας – Δ.Ε. Φιλοθέης, Βλαχερνών, Ξηροβουνίου, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας - Δ.Ε. Φιλιππιάδας, Κρανέας, Θεσπρωτικού, Δήμου Ζηρού και Δ.Ε. Λούρου, Δήμου Πρέβεζας ,Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου.»

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «GAIACOMM ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΚΟΥΡΙ Α.Ε.».

Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η 05-05-2023 και ημερομηνία λήξης αυτής η 16- 06 -2023. Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 08-05 -2023 και ημερομηνία λήξης αυτής η 02-06 -2023.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι κομμάτι της εταιρείας Gaiacomm με γραφεία σε Αθήνα και Καλαμάτα, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ από το 2006, με πελάτες εταιρείες όπως TERNA, AKTΩΡ, INTRAKAT, ΔΕΗ, PROTERGIA.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση των δημοτικών συμβουλίων και των κατοίκων των περιοχών του Νομού μας, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους σε τέτοιες επενδύσεις.