Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 12:34

Απευθείας αναθέσεις από τη ΔΕΠΑΝ σε εταιρείες που επιλέγει της τάξεως των 65.000 ευρώ – Ο Δήμος Πρέβεζας απλώς πληρώνει...

Με πληθώρα ρεπορτάζ του το atpreveza.gr έχει επισημάνει ότι η συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με την ΑΜΚΕ ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη) παρουσιάζει πολλά κενά, ως προς την ικανότητα του Δήμου να ελέγχει διαδικασίες.

Η ΔΕΠΑΝ μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πρέβεζας, υλοποιεί το έργο “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Δήμου Πρέβεζας.

Με τρεις συμβάσεις που υπέγραψε στις 16/2/2023, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου πραγματοποίησε τις παρακάτω απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες με έδρα την Αμφιλοχία, την Αρχαία Κόρινθο και την Αθήνα:

  1. «Προμήθεια & εγκατάσταση Έξυπνου Ηλιακού Παγκακιού» ως μέρος του έργου «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», 30.206,90 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

  2. «Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού φορτιστή με πινακίδα με σύστημα DIGITAL SIGNAGE», 23.014,40€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

  3. «Διαμόρφωση χώρου Ανοικτού Γυμναστηρίου - Προμήθεια οργάνων», 11.720,85€(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως έχουμε εξηγήσει, η ΔΕΠΑΝ επιλέγει και ο Δήμος Πρέβεζας απλώς... πληρώνει, χάνοντας έτσι το δικαίωμα καθορισμού της επιλογής των αναδόχων.