Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2013 01:22

Έλεγχοι χρήσης γεωργικών φαρμάκων στο βαμβάκι από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας

Δειγματοληψίες φύλλων σε καλλιέργειες βαμβακιού και αποστολή για ανάλυση υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων θα διενεργήσει η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Αναφέρει ότι η επιλογή των χωραφιών θα βασίζεται στα δεδομένα κοινοτικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί σε παραγωγούς από τις καταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και τονίζει πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση μη εγκεκριμένου γεωργικού φαρμάκου ο παραγωγός τιμωρείται, με βάση το ν. 4036/2012, με πρόστιμο από 1.000 έως και 30.000 ευρώ και με ποινικές κυρώσεις. Επιπλέον, θα ενημερωθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη μη τήρηση της πολλαπλής συμμόρφωσης για να εφαρμόσει τη διαδικασία κυρώσεων στις κοινοτικές ενισχύσεις.

Για τους λόγους αυτούς αλλά και για την προστασία της υγείας τους, των προϊόντων τους και του περιβάλλοντος, από την υπηρεσία καλούνται όλοι οι αγρότες να κάνουν χρήση μόνο των εγκεκριμένων, ανά καλλιέργεια, σκευασμάτων και να τηρούν προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας τους.