Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 14:38

Η πρόταση του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας για τις ειδικότητες του νέου εκπ/κού έτους

Την πρότασή του για τις ειδικότητες του νέου εκπ/κού έτους 2023-24 ανακοίνωσε το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας.

 Σε σχετική ανακοίνωση το ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Ιωάννης  Αναγνωστάκης αναφέρει:

Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόταση του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας για τις ειδικότητες του νέου εκπ/κού έτους 2023-24, ευχαριστώντας δημόσια τους ¨συνεργάτες¨ μας,  οι οποίοι για μια ακόμη φορά αποδέχθηκαν να ενταχθούν στον «σχεδιασμό» για την επίτευξη του νέου μας στόχου που δεν είναι άλλος από το να δημιουργεί «συνεργασίες» και «συνασπισμούς» παροχής υποστήριξης για ιδέες που είναι πολύτιμες και κοινωνικά καινοτόμες.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

Την εφαρμογή του Ο.Σ. θα συνεπικουρήσουν, κυρίως –με ενεργή συμμετοχή- το Γ.Ν.Πρέβεζας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Πρέβεζας και η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρέβεζας στην οποία και θα διατίθενται τα παράγωγα των Εργαστηριακών ασκήσεων.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ο Ναυτιλιακός κλάδος στην Πρέβεζα αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη, πέριξ του Λιμένα της, δραστηριοποιούνται Ναυπηγικές και ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις – Μαρίνες. Συνεπώς οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Ναυτιλιακού Management και στις Ναυτιλιακής Οικονομίας έχουν μεγάλη ζήτηση.

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Το ΔΙΕΚ Πρέβεζας συμμετέχει ενεργά με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Γ.Ν. Πρέβεζας και έχει αναλάβει να εφαρμόσει δράσεις υποστηρικτικές στην ανάπτυξη του κλάδου Υγείας στην περιοχή και –εν προκειμένω- στις αρχές της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Υπάρχει αναγκαιότητα εξειδίκευσης σε επαγγελματίες στον Τομέα του Τουρισμού και ειδικότερα σε προσωπικό Τουριστικών Μονάδων Φιλοξενίας, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Ν. Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας & της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών καταλυμάτων Π.Ε. Πρέβεζας.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Την τελευταία διετία αναπτύσσεται ραγδαία ο κλάδος του Τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και η ζήτηση επαγγελματιών στις Υπηρεσίες υγείας/ομορφιάς και ευεξίας προκειμένου να στελεχωθούν αντίστοιχες Μονάδες (Studio, SPA, Κομμωτήρια, Ινστιτούτα κ.α),  είναι αρκετά αυξημένη.