Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 09:52

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνιστά σε κατοίκους 10 τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πρέβεζας να μη πίνουν το νερό – Αναλυτικά το έγγραφο

“Χιονοστιβάδα” εξελίξεων καταγράφεται και μάλιστα... κατακαλόκαιρο, έπειτα από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε 10 τοπικές κοινότητες (σ.σ. 11 χωριά) στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας.

Το Εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο και έκανε την ανάλυση των δειγμάτων, συνιστά για ένα μικρό χρονικό διάστημα στους κατοίκους των χωριών αυτών να μην πίνουν το νερό, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ επιτρέπονται οι άλλες δραστηριότητες με τη χρήση νερού όπως π.χ. πλύσιμο οικοσκευών και ρούχων, μαγείρεμα, μπάνιο κ.ο.κ.

Το Εργαστήρι ωστόσο θέτει βάζει και αυστηρούς όρους για περαιτέρω ελέγχους προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι είναι αναγκαία η λήψη, ανάλυση και γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων και στα υπόλοιπα χωριά των δημοτικών ενοτήτων Λούρου και Ζαλόγγου, ειδικά στα παραλιακά, μιας και αναμένεται να φιλοξενήσουν αρκετούς επισκέπτες εκτός από τους ντόπιους το προσεχές καλοκαίρι.

Το έγγραφο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς τη ΔΕΥΑΠ έχει ως εξής:

ioannina1

ioannina2