Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 12:52

Ο Δήμος Πρέβεζας ζητά 250.000 ευρώ με αγωγή του κατά πολίτη για αποκατάσταση ηθικής βλάβης

Ένα θέμα που αφορά απόφαση του 2016, θα απασχολήσει την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την επιτροπή να καλείται να αποφασίσει για την άσκηση ένδικων μέσων κατά πολίτη.

Ειδικότερα ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρώην Δήμαρχος ΠρέβεζαςΧρήστος Μπαΐλης και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας αγωγή κατά πολίτη, με την οποία ζητούν το ποσό των 50.000 ευρώ έκαστος για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν από την αξιόποινη -όπως υποστηρίζει ο Δήμος- συμπεριφορά της αντιδίκου, ο δε Δήμος Πρέβεζας για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της τρώσης του κύρους και της αξιοπιστίας του.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση 216/2016 (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, για την οποία υπήρχε εκ νέου απόφαση (η 33/2017) με την οποία απορρίφθηκαν ενστάσεις των πολιτών.

Η πολίτης κυνήγησε δικαστικά το Δήμο Πρέβεζας και ως ανταπάντηση έρχεται η συγκεκριμένη αγωγή από πλευράς Δήμου, αλλά και των ανωτέρω υπηρεσιακών παραγόντων.