Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 11:34

Ακόμη στο... “περίμενε” ο δήμος Πρέβεζας για το Κάστρο του Παντοκράτορα

"Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του δήμου κινείται προς την κατεύθυνση αποκατάστασης και προστασίας του Κάστρου Παντοκράτορα" έλεγε τον περασμένο Απρίλιο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Πρέβεζα και σχεδόν 7 μήνες μετά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, εκτός από τις στερεωτικές εργασίες (δείτε ΕΔΩ), που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του μνημείου.

M79A5641

Στο θέμα επανήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αθηνά Κωνσταντάκη, η οποία έκανε ερώτηση στη δημοτική αρχή για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη με το Κάστρο του Παντοκράτορα και αν έχουν γίνει οι επαφές με την Υπουργό.

M79A5653

“Όσον αφορά το Κάστρο του Παντοκράτορα από το Υπουργείο Πολιτισμού έχουμε κλείσει το μνημόνιο συνεργασίας και την συγκατάθεση το να υποβάλουμε την προμελέτη στο χρηματοδοτικό εργαλείο του “Τρίτσης” και έχει υποβληθεί το μνημόνιο συνεργασίας για το κάστρο. Περιμένουμε τώρα με την καινούργια πολιτική ηγεσία να δούμε τη χρηματοδότησή του ή θα προσπαθήσουμε να δούμε και επιπλέον χρηματοδοτήσεις πέρα από το “Τρίτσης” που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τι θα γίνει, αν πάει και στο Ταμείο Ανάκαμψης” απάντησε ο δήμαρχος Πρέβεζας, επιβεβαιώνοντας πως ο δήμος Πρέβεζας είναι ακόμη στο "περίμενε" και πως οι υποσχέσεις του κ. Πέτσα για εντάξεις μελετών και έργων στο "Τρίτσης" παρέμειναν υποσχέσεις...