Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 12:58

“Φιάσκο” με τη χρηματοδότηση του μεγάλου αγωγού ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας - Απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης

“Καμπανάκι κινδύνου” για το πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας “Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας” με προϋπολογισμό 140.000.000,00€ (με ΦΠΑ 24%) και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με το έργο προβλέπεται η μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές Αγ. Γεωργίου Λούρου για την εξυπηρέτηση αστικών κέντρων και οικισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Συνολικά θα εξυπηρετείται πληθυσμός της τάξης των 145.000 ατόμων για περίοδο 40 ετών.

261023 ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε άνευ προηγουμένου κυβερνητικό “φιάσκο” για την περιοχή μας, καθώς σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα: “...Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής στην κατασκευή του αγωγού ύδρευσης, έργο που σχετίζεται τόσο με την ολοκλήρωση του διπλού άξονα, όσο και με την υλοποίηση του μεγάλου αγωγού Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας των 140.000.000 ευρώ.

Λόγω των τεράστιων καταστροφών στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και την ανάγκη ανασυγκρότησης της περιοχής, η οποία θα γίνει με ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι το έργο θα υλοποιηθεί κανονικά μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων”.

Αυτή τη στιγμή όμως το έργο είναι πρακτικά “στον αέρα”.

Σημαντική είναι και η παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Λευκάδας και δημοτικού συμβούλου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Προς γνώσιν:

Η χρηματοδότηση του (δημοπρατημένου) νέου αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας - Άρτας - Λευκάδας, ύψους 140 εκατ.€, δεν θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου και είχε ενταχθεί.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών κ. Σταικούρας στην συνάντησή του με τον κ. βουλευτή Λευκάδας, αιτία της απένταξης είναι η ανάγκη ανακατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία απο την κακοκαιρία Daniel.

Δήλωσε επίσης ότι "...θα υλοποιηθεί μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων...".

Απλώς το επισημαίνω για να μην πουν μερικοί... στο μέλλον, ότι... ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ”.

Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των πολιτικών φορέων της Πρέβεζας για το θέμα, καθώς η ύδρευση της περιοχής ήταν βασισμένη σε αυτή τη χρηματοδότηση.