Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 00:52

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Σε έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων μπαίνει η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα με στόχο να διεκδικήσει δυναμικά την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του νομού αλλά και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας σε όλους χωρίς πληρωμές , συμμετοχές και χαράτσια.

Χθες το απόγευμα η Επιτροπή πραγματοποίησε νέα σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο όπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Στρατής Βουγέλης εξέφρασε τους φόβους πως οι «έκτακτες συνθήκες» λειτουργίας του Νοσοκομείου θα γίνουν μόνιμες και δυστυχώς δεν διαφαίνεται καμία προοπτική για την επαρκή στελέχωσή του.

«Η συγκυβέρνηση έχει δρομολογήσει και υλοποιεί, δια της διολισθήσεως, τη διαδικασία υποβάθμισης του Νοσοκομείου Πρέβεζας , όπως και άλλων μικρών νομαρχιακών νοσοκομείων στη χώρα μας , προδιαγράφοντας του ένα ρόλο κυρίως μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης και πρώτων βοηθειών. Δεν είναι αυτό το νοσοκομείο που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι συμπολίτες μας και δεν είναι αυτό το νοσοκομείο που θέλουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βουγέλης σημειώνοντας πως η Επιτροπή Υγείας αποφάσισε να προχωρήσει σε έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων-δραστηριοτήτων μέσα στο Καλοκαίρι με στόχο και να ενημερώσει τους πολίτες της Πρέβεζας και του Νομού ευρύτερα αλλά ταυτόχρονα και να τους ενεργοποιήσει με τελικό σκοπό να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη κινητοποίηση, μεγαλύτερη ή και ανάλογη με αυτή που έγινε, προς το τέλος του Καλοκαιριού ή αρχές Φθινοπώρου.

IMG 1449

«Έχουμε αποφασίσει όπου μπορούμε και όπου είναι δυνατόν, με τη συνεργασία και εργαζομένων του Νοσοκομείου που διαμένουν στα χωριά και άλλων ανθρώπων, να διοργανώσουμε συζητήσεις σε χωριά. Να τους παρουσιάζουμε την κατάσταση που υπάρχει, τις αιτίες και βεβαίως να τους καλούμε να έρθουν μαζί μας και στις εκδηλώσεις που σκοπεύουμε να κάνουμε και στις κινητοποιήσεις, να συμπράξουν δηλαδή μαζί μας για τα ζητήματα της υγείας. Δεύτερον, θα κάνουμε μια κεντρική εκδήλωση-ομιλία στην Πρέβεζα αλλά αυτή τη φορά θέλουμε να φέρουμε έναν επιστήμονα ο οποίος διαπρέπει στα ζητήματα της πολιτικής της υγείας, έχει πραγματικά βοηθήσει και το σωματείο μας κατά τη διάρκεια της μάχης που δίναμε πριν μερικά χρόνια για τα ζητήματα των ΣΔΙΤ. Πρόκειται για τον Αλέξη Μπένο, καθηγητής κοινωνικής ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ασχολείται με τα ζητήματα της υγείας και τις επιπτώσεις των πολιτικών στην υγεία του πληθυσμού και νομίζω ότι μια τέτοια ομιλία και ένας τέτοιος ομιλητής σε μια εκδήλωση που θα γίνει με συζήτηση ελεύθερη θα βοηθήσει πάρα πολύ και επιπλέον νομίζω είναι και αναγκαία διότι αυτή την περίοδο δεχόμαστε και από κάποιους μια επίθεση του στυλ, να αυτοί που εμπόδισαν να γίνει με ΣΔΙΤ το Νοσοκομείο, τώρα θα είχαμε Νοσοκομείο, στελεχωμένο και δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Χωρίς βέβαια να ενημερώνουν τον κόσμο τι σημαίνει ΣΔΙΤ και τι επιπτώσεις θα έχει. Τέλος σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε μια συναυλία υπέρ της αναβάθμισης του Νοσοκομείου και της δωρεάν δημόσιας υγείας με ντόπια συγκροτήματα και καλλιτέχνες» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια όλων, και πρόσθεσε πως ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα το σωματείο εργαζομένων θα βρίσκεται στο Υπουργείο με μια αντιπροσωπεία από τον Ξενώνα Εστία του Ψυχαργώς και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας όπου θα συναντηθούν με τον επικεφαλής της Δν/σης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου για τα ζητήματα των μονάδων και των δομών ψυχικής υγείας που υπάρχουν στην Πρέβεζα, οι οποίες είναι ξεκρέμαστες στο καινούργιο οργανόγραμμα...