Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 11:33

Εργολάβος ζητά 75.000 ευρώ με αγωγή από το Δήμο Πρέβεζας - Δεν υπάρχουν τιμολόγια καταχωρημένα στην οικονομική υπηρεσία

Ακόμη μία περίπτωση αγωγής για έργο με προφορική εντολή από αιρετό της δημοτικής αρχής αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας την Πέμπτη.

Ειδικότερα εργολάβος με αγωγή του στις 25/9/2023 στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων ζητά από το Δήμο το ποσό των 75.000 ευρώ για εργασίες που εκτέλεσε στην Κυανή Ακτή. Η ανάθεση ωστόσο του έργου έχει πραγματοποιηθεί με προφορική εντολή, καθώς με έγγραφό της η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, έχει ενημερώσει τη νομική υπηρεσία ότι για το συγκεκριμένο έργο δεν έχουν προσκομισθεί και καταχωρηθεί τιμολόγια και λοιπά δικαιολογητικά έγγραφα για τις συγκεκριμένες δαπάνες που αναφέρονται στην αγωγή.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει αν τα όσα ισχυρίζεται ο εργολάβος ανταποκρίνεται και στις εργασίες και η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου είναι να αντικρούσει την αγωγή.

Απομένει να δούμε αν η οικονομική επιτροπή θα αποφασίσει σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας ή θα δώσει το ΟΚ να πληρωθεί ο εργολάβος μέσω της δικαστικής διαδικασίας.