Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 11:14

Εκκρεμεί στα δικαστήρια η διεκδίκηση του ΔΛΤ Πρέβεζας για το ρεύμα που οφείλει ο Τουριστικός Λιμένας

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 είχε οριστεί στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η προσφυγή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για την απόφασή της σχετικά με την οφειλή που έχει ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για οφειλή ρεύματος. Λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους η υπόθεση πήρε αναβολή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση κρατά από πολύ παλιά. Ειδικότερα το Δ.Σ. του ΔΛΤ Πρέβεζας με την 217/2016 (δείτε ΕΔΩ) απόφασή του, βασισμένη σε εκτίμηση μηχανικού εμπειρογνώμονα που είχε ορίσει ο φορέας, διεκδικούσε το ποσό των 82.374,93 ευρώ από τον Τουριστικό Λιμένα για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στο χώρο λειτουργίας της Μαρίνας από 12.6.2012 έως 28.9.2015.

Η εταιρεία αναγνώρισε ότι υπάρχει οφειλή, αλλά διαφώνησε με το ύψος αυτής και πρότεινε να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή η εταιρεία προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατά της απόφασης του ΔΛΤ Πρέβεζας. Με την 110/2016 απόφασή της, η Αποκεντρωμένη (δείτε ΕΔΩ) δέχθηκε εν μέρει, αναφορικά με το ύψος της οφειλής, την προσφυγή της εταιρείας.

Ακολούθως στις 11/1/2017 το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας συνεδρίασε και πάλι για το θέμα, το οποίο στη συνέχεια δεν είχε κάποια εξέλιξη (δείτε ΕΔΩ).

Η νέα σύνθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις 9/12/2022 έδωσε εντολή σε νομικό να προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης και έκτοτε το θέμα έχει μείνει εκεί, καθώς δεν έχει γίνει η δικάσιμος (δείτε ΕΔΩ).

Μετά το θέμα της οφειλής του οικίσκου (δείτε ΕΔΩ), του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας (δείτε ΕΔΩ) και της αγωγής των 9.000.000 ευρώ (δείτε ΕΔΩ), το θέμα αυτό αποτελεί ακόμη μία εκκρεμότητα ανάμεσα στις δύο πλευρές.